Mesajul decanului

Bine aţi venit pe site-ul Facultății de Inginerie Electrică!

Continuând o prestigioasă tradiţie intelectuală de aproape un secol, Facultatea de Inginerie Electrică este una dintre cele mai importante instituţii de profil din România.

Ingineria are puterea de a transforma vieţi, de aceea am devenit inginer şi de aceea studenţii noştri sunt nerăbdători să primească o educaţie în domeniul ingineriei electrice (motto-ul facultăţii fiind „viitorul este electric”). Facultatea de Inginerie Electrică oferă studenţilor săi cunoştinţele şi competenţele necesare pentru o carieră de succes în domeniul ingineriei, precum şi capacitatea de autoperfecţionare continuă. Acest lucru este posibil prin intermediul a 4 programe de studii de licenţă („Electronică de putere şi acţionări electrice – EA”, „Informatică aplicată în ingineria electrică – IA”, „Instrumentaţie şi achiziţii de date – ID”, „Sisteme electrice – SE”), cu predare in limba romana si un program de studii de licenta (Ïnginerie electrica si calculatoare – IEC”) cu predare in limba engleza, 5 programe de masterat („Electronică de putere şi acţionări electrice inteligente – EPA”, „Inginerie electrică şi informatică aplicată – IEIA”, „Ingineria produselor şi serviciilor în electrotehnică – IPSE”, „Sisteme electrice avansate – SEA”, „Sisteme inteligente de instrumentaţie şi măsurare – SIIM”) cu predare în limba română și un program de masterat (Ingineria sistemelor electrice integrate în autovehicule – ISEIA”), cu predare în limba engleză  şi o şcoală doctorală, având profesori cu reputaţie naţională şi internaţională care, dincolo de o activitate de cercetare intensă, au fost şi sunt parte a structurilor şi organizaţiilor naţionale şi europene relevante în domeniul ingineriei electrice.

Toate programele au fost concepute ca un amestec optim de teorie, practică, cercetare și proiecte din mediul industrial. Diploma obținută este garantul cunoștințelor acumulate și a competențelor dobândite, fiind o diplomă căutată de angajatorii de top din țară și din întreaga lume.

Dacă sunteți în căutarea unei cariere pline de satisfacții și succese într-o lume high-tech a secolului XXI, ingineria electrică este opțiunea corectă, iar Facultatea de Inginerie Electrică este locul potrivit.

Vă așteptăm cu drag!

Dragoș NICULAE